hippologbloggen.blogg.se

Presentation Milly

Publicerad 2016-08-31 21:04:00 i Allmänt, Milly,

Hej på er!
 
Jag heter Milly Åkerlund, 24år, uppväxt på landet i en liten by som heter Munktorp som ligger i utkanten av Köping. Har ända sedan barnsben haft hästar omkring mig tack vare mina föräldrar. Till en början var det bara mina syskon som höll på med hästar, jag fick följa med när de skulle träna. Tanken var väl att mamma skulle få mig hästintresserad av att jag satt och kollade på när mina syskon red, jag höll dock på med annat under den tiden - fann vänner som blev utsatta för samma sak och vi tillsammans utförde en hel del hyss. Inte alltid uppskattat skulle man väl kunna säga. Hur som helst så blev jag till slut hästintresserad (hon lyckades ändå, vet inte om hon är så tacksam över det idag), jag började rida på vår b-ponny Salvia, ett gotlandsruss. Fantastisk liten ponny som jag bara red när det var varmt och fint väder, att bli kall och blöt fanns inte på min världskarta. Med tiden så ändrades dedär en hel del, det blev ju faktiskt roligare och roligare ju mer man lärde sig, då kunde man till och med stå ut med att bli kall och blöt. Min hoppkarriär var kort då russet hoppade med en mindre bra teknik, där och då insåg jag att dressyr är det som man ska hålla på med och det håller jag fast vid än idag. Även om jag så smått börjar hitta någon form av tjusning i att hoppa, på lagom höjd kan jag väl ta och tillägga.
 
Med tiden så kom jag på att det här med hästar är något som man borde hålla på med, så jag valde att gå på Ridsportgymnasiet i Strömsholm. När de 3 åren var över så hade jag ingen aning om vad jag ville göra, det enda jag visste var att jag ville bli polis, men där kom jag inte in. Så jag fortsatte utbilda mig inom häst och gick SRL1, efter de 20 veckorna hade jag fortfarande inte en aning om vad jag ville hålla på med, så jag började jobba timmar som allt i allo på Ridskolan Strömsholm och jobbade även som ridlärare på en ridskola. Detta pågick under 1,5år och jag blev inte mycket klokare. Det var inte förän jag stod och sopade läktaren i röda ridhuset, när jag såg hippologerna rida dressyr för Marianne Essen som jag funderade på vad fasen jag höll på med. Beslutade mig för att bli en av de där lyckligt lottade som får rida i sin utbildning. Då sökte jag till hippologen, gjorde ett delvis väldigt dåligt antagningsprov, och kom in! Här sitter jag idag och jag vet fortfarande inte vad jag vill göra, det känns som att jag precis började år 1. Tiden går faktiskt fort när man har roligt.
 
Eftersom häst i skolan inte är tillräckligt så har jag för tillfället tre egna hästar - Retzina P. f. 2002 e. Feliciano ue. Lucky Light, Raptor H f. 2015 e. Benetton Dream ue. Feliciano och Lord Wincent f. 2010 e. Rubinrot ue. Bernstein. Av dessa tre så är det bara en som fått följa med mig ner hit till Flyinge, och det är Lord Wincent - mer om honom kommer garanterat. Min åring Raptor är kvar hemma på föräldragården och växer. Retzina går från och med augusti som skolhäst på gymnasiet i Strömsholm.
 
Förutom att jag är en "hästnörd" så gillar jag även att göra saker som normala människor hinner med, bara det jag jag inte hinner med det men på något sätt lyckas göra det ändå. Jag shoppar (lite för mycket), äter gärna god mat, dansar när helgen närmar sig, träffar vänner någon gång i kvartalet, försöker springa mig i form emellanåt och så vidare. Och jag är även ett självutnämnt selfie-proffs, tyvärr är jag inte lika snygg i verkligheten vilket kan kännas lite tråkigt ibland.
 
Detta var en del om mig, jag kommer under tiden att flika in med mer information om mig som ni kan gotta er i. Tills dess får ni ha det så himla bra. Vi hörs!
 
M,
 Lord Wincent i en härlig galopp
 

Om

Min profilbild

Milly och Carin

Välkomna! Här kommer ni att få följa oss det sista året på Hippologutbildningen på Flyinge. Vi kommer att blogga om hästar, ridning och en hel del annat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela