hippologbloggen.blogg.se

praktiken är igång

Publicerad 2017-02-04 08:37:33 i Allmänt, Carin,

Men hej allihop!
Nu var det ett tag sen igen. Jag har gjort min andra vecka på praktikplatsen och det går fint! Mycket nytt och mycket att lära sig och komma in i men jag trivs bra. 
Dagarna går fort och när jag kommer hem från praktik + stall är klockan oftast alldeles för mycket för att orka göra annat än äta, duscha, sova ungefär. Därav har det ekat lite tomt här sista tiden.
 
Jag får rida mycket fina hästar i olika åldrar och lär mig mycket nytt och kommer nog få ändra min ridning mycket under dessa veckor som är kvar, vilket såklart alltid är bra. Utveckling.
Utöver allt det så har Cara Mia blivit kollat av Katja på skolan - hon var stel i halsmuskulaturen och även "oengagerad" i bakdelen, vilket är precis det jag känt i ridningen. Skönt att få det lite mer "på papper" att det man känner är rätt. Har fått lite direktiv hur jag ska rida henne för att bygga upp bakdel och överlinje + stretchövningar som ska hjälpa oss på traven. Hon har dessutom blivit av med ringskorna som hon haft fram och har nu överrullningsskor fram och greppskor bak - för att få lite hjälp att ta i, speciellt i lite mjukare, halare underlag. Spännande hur mycket man faktiskt kan göra för att hjälpa hästen på traven, så att säga.
 
I veckan fick jag reda på att jag klarade de två senaste tentorna som skrivits, vilket alltså betyder att jag klarat varenda tenta under tre års studier. Inte en enda gång har jag skrivit omtenta, vilket jag faktiskt måste säga är rätt bra jobbat och lite stolt är jag allt. Det har varit jobbigt ibland och många gånger har jag trott att det aldrig kommer att gå MEN tydligen har jag lyckats plugga på rätt saker och memorera det - sen har ju det varit otroligt mycket enklare när allt handlar om häst. Något som man verkligen brinner för. Inte som i gymnasiet när prov handlade om matte, kungar, krig eller årtal, vilket fick mig att vilja sova bara av tanken, haha.
 
Jag har nog nu 4-5 veckor kvar på praktiken och under den tiden ska vi även få klart vårt examensarbete är tanken,det börjar faktiskt ta lite form i skrift och det känns som att vi borde fixa det under den närmsta månaden. Det vore så himla härligt att sista tiden på hippologen bara kunna koncentrera sig på sina hästar och ridningen, verkligen kunna suga ur det allra sista ur världens bästa utbilding och också kunna fokusera på att leta jobb för att ha närmsta framtiden säkrad efterutbildningen. Hoppas att är någorlunda eftertraktad, hehe.
 
Idag är jag ledig, imorgon praktik. Så ska passa på att spendera lite tid i soffan, sen till stallet och rida ut på Cara Mia och även en till häst jag har hand om i helgen. Har också unnat mig en ny, större ryktväska för att få plats med allt, så den ska jag hämta ut. Vi har sadelkammaren i en liten bod utanför stallet vilket gör att man får bära in när man ska rida, så tänker att det skulle vara skönt att ha en stor väska som man får plats med både skydd, pälsglans,hovolja osv. 
 
Hoppas alla har en fin lördag! 
Vi hörs 
C, 
 
 
Mias fina hage, med bäck och allt!

Om

Min profilbild

Milly och Carin

Välkomna! Här kommer ni att få följa oss det sista året på Hippologutbildningen på Flyinge. Vi kommer att blogga om hästar, ridning och en hel del annat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela