hippologbloggen.blogg.se

Svar till Nipre

Publicerad 2016-09-30 19:41:56 i Allmänt,

Du har skrivit om ditt examensarbete men vilka krav finns det för att bli hippolog. Räcker det med att ha avklarat alla kurser och fått ett godkänt betyg i examensarbetet eller har man något ridprov också? Jag menar, måste alla hippologer klara (t.ex) en bana på 120 cm och (t.ex) Msv B? 

Och hur är det, när man söker till hippologutbildning. Finns det nåt ”inträdesprov” där man måste hoppa och få ett godkänt resultat (t.ex) på en bana på 80 cm och (t.ex) Lätt C? Vad jag menar är, att måste man ha en viss ridkunskap för att komma in eller någon som aldrig har suttit på en häst börja i utbildningen?
 
Tack för bra och intressant fråga :) 
För att bli färdig hippolog och få sin kandidatexamen måste man ha klarat av alla kurser under alla tre år. Det vill säga alla teoretiska kurser och ridningen. i trean nu så examineras de som väljer dressyr som specialinriktning i 120 hoppning och sedan MSV B dressyr. Vi som valt specialinriktning hoppning kommer att examineras i MSC C dressyr och 130 hoppning i vår. 
 
För att komma in på hippologen krävs minst godkänt i ex antal ämnen (kan ej villa helt utantill men..) och sedan får man åka till Flyinge eller Strömsholm på våren för att göra ett antagningsprov. Provet är indelat i tre delar, hoppning, dressyr och visning av häst vid hand. Man får rida två hästar inom varje disciplin, alltså har man hästbyte efter halva "lektionen" ungefär. I dressyren kollas det främst på sits, inverkan, följsamhet. Man får rida lite enklare övningar och så.
I hoppningen blir det också lite olika övningar för att kunna visa följsamhet över hinder, balans och den lätta sitsen främst. Nivåmässigt skulle jag säga att det är ungefär LB-LA i dressyren och 90-1 m i hoppningen. 
 
Det finns mer att läsa om utbildningen på SLUs hemsida! 
 
Hoppas mitt svar är tillräckligt utförligt :)
/Carin  
 

Om

Min profilbild

Milly och Carin

Välkomna! Här kommer ni att få följa oss det sista året på Hippologutbildningen på Flyinge. Vi kommer att blogga om hästar, ridning och en hel del annat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela