hippologbloggen.blogg.se

Wake up with determination, go to bed with satisfaction

Publicerad 2016-11-29 19:03:00 i Allmänt, Milly,

Att ha motivation kan väl vara en av de bästa känslorna i världen, medans avsaknaden av motivation kan vara en av de värsta känslorna. Just nu lever jag verkligen min dröm och det trots att min ekonomi är sämre än någonsin. För är det något jag har lärt mig så är det att lycka inte går att mäta i hur mycket pengar man har på kontot, det kanske gör saker lättare, men pengar i sig är inte långsiktig lycka.
 
Helgen har spenderats i stallet, och när jag stog där en morgon 06.30 och mockade så kom jag på mig själv, det var inte ens jobbigt. Ni vet sådär man kan känna ibland, även om det inte är fysiskt jobbigt så kan det ändå kännas lite jobbigt att stiga upp tidigt på en söndag när många andra får ligga kvar i sängen och mysa med någon man tycker om. Jag kom på mig själv att den motivation och glädje som jag känner för hästarna just nu, det är en känsla som jag aldrig känt av i dessa mått någonsin tidigare.
 
När jag började mitt tredje år så lovade jag mig själv att jag skulle lägga 100% fokus på hästarna och satsa, vilket jag i princip har gjort, eller ja.. 95% har jag nog lagt. 5% har jag tydligen lagt på kärlek, vilket jag också är väldigt lycklig över. Men hur som helst, fokus har gett resultat! Jag märker det i min ridning och jag märker det mentalt. Allt blir roligare, mina mindre bra dagar som ryttare går lättare att ta sig igenom för att jag vet att allt som krävs för att komma vidare är fokus och träning. Och jag vet att tiden jag lägger ner ger resultat.
 
Idag har jag haft en sånhär pangdag. Carisma utvecklas varje dag, Lordi och jag hade ett superpass för Mette med några fler än ett "aha". Äntligen känner jag mig peppad och redo för torsdagens starter. Wincent jobbar på i sin egen takt men också han känns himla nöjd med livet, vilket gör mig nöjd. Tyvärr så har min svarta favoritkompis Slide skadat sig i hagen, vilket gör att han inte kommer stå på min att rida lista några veckor framöver. Lite sorgligt, men som tur är så varar det inte för alltid!
 
Innan jag avslutar detta inlägg så vill jag bara ge er vilsna själar ett litet tips. Välj något att satsa på - och kör! Det värsta som kan hända är att det inte var rätt, och då kan man alltid välja en annan väg. Inget är skrivet i sten och världen är liksom vår att använda. Det är bara du själv som sätter dina egna begränsningar. Var ödmjuk, hjälp varandra och go for it!
 
Om ni vill ha en spark i röva, så kan man alltid höra av sig till mig. Jag har 24 års erfarenhet av ständigt velande, jag kanske inte kommer med något nytt, men ni kan få höra något gammalt från en som inte är så gammal.
Pusshäj
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Milly och Carin

Välkomna! Här kommer ni att få följa oss det sista året på Hippologutbildningen på Flyinge. Vi kommer att blogga om hästar, ridning och en hel del annat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela