hippologbloggen.blogg.se

SRL 2

Publicerad 2016-12-21 08:23:26 i Allmänt, Carin,

Efter lite påbackning från vänner som följer min hippologvardag så kanske det var dags för ett litet inlägg igen. Vad som hänt sen sist? Tävlingen med Cleary resulterade i 4 fel, en rivning på första hindret. Hade inte riktigt galoppen där det borde vart och det resulterade i att bommen föll. Men jag är nöjd ändå med rundan och hästen och min egen insats.
Jag har även gjort Yrkesprovet för Svensk Ridlärare Level 2 - och gissa vad? Jag är godkänd!!! Det här har jag gått och oroat mig över hela hösten och i helgen som var var det dags. Första dagen var jag inte alls nervös, det mesta var bara roligt och jag tycker att allt gick enligt plan. Däremot i lördags, slog nervositeten in och jag lyckades göra en ganska bra runda med Cleary i hoppningen men lektionen jag höll och samtalen kändes rätt skakiga. Jag kände mig tusen kilo lättare när jag fick höra orden "du har gjort ett godkänt prov". Nu behöver jag ha 400 lektionstimmar under två år för att få ut min diplomering och det gör att min plan för kommande åren ser lite annorlunda ut. Jag vill såklart ha min diplomering och tänker mig när jag har tagit examen i vår, jobba som ridlärare delvis och kanske försöka ha lite hästar på inridning/utbildning utöver det...vad tycks? Är jag för naiv som tror att det kommer gå när jag är klar direkt? Måste jag jobba längre?
 
Examensveckan är här och imorgon ska jag och Claery hoppa en 120-bana och sedan ett hästbyte där vi hoppar en kortare slinga. Jag tycker att det känns bra inför examen och jag tror att det går vägen, men man ska aldrig vara helt säker. Nerverna kan spela ett spratt och det kan bli helt galet. :)
Efter det blir det julledigt några dagar hemma och hos A, sen tillbaka till Flyinge och lilla Cara Mia, som ska få byta stall, till ett närmre där jag bor. Efter det vankas praktik i åtta veckor och sedan går jag in i mitt sista block som hippologstudent. Specialiseringen där vi kommer ha två hopphästar på olika åldrar. Jag ser fram emot tävlingar, vårväder och ännu mer timmar i sadeln. 
 
Nu ska jag svira om till ridkläder och åka och trimma Cleary för Olof Axelsson! Hadeee
C,
 

Om

Min profilbild

Milly och Carin

Välkomna! Här kommer ni att få följa oss det sista året på Hippologutbildningen på Flyinge. Vi kommer att blogga om hästar, ridning och en hel del annat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela